• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Україна перейде на літній час: як і коли переводять годинники
    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Громадські слухання. В ході дискусії були підтримані профспілкові ініціативи
    Громадські слухання. В ході дискусії були підтримані профспілкові ініціативиУчасники Громадських слухань на тему «Профспілкові ініціативи з новітньої політики оплати праці в контексті євроінтеграції», що відбулись 7 жовтня, у Всесвітній день дій за гідну працю, не тільки констатували і обговорили найбільш гострі соціально-економічні проблеми, але й обмінялись конструктивними думками щодо шляхів їх вирішення.

    В заході взяли участь представники профспілок, роботодавців, державних органів влади, наукового середовища, експерти. На слуханнях виступили Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, голова Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок Анатолій Широков, голова всеукраїнського профспілкового об’єднання «Єдність» Анатолій Оніщук, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, представники міністерств, відомств, громадськості, науки.

    Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму виступі зазначив, що одне з головних завдань профспілок - привернути увагу влади та суспільства до проблем, які існують у сфері праці. На жаль, підкреслив він, вони загострились останнім часом. У цьому року профспілки висунули гасло «Ні – жадібності корпорацій!» Всі ці корпорації мають одне спільне – економію на умовах та оплаті праці трудівників. Такий результат не може бути прийнятним для суспільного розвитку, постільку Україна втрачає в результаті цього свій трудовий потенціал. Сьогодні на 43, 5 млн. населення країни офіційне постійне робоче місце мають лише 8 млн. Але і у цих працівників дуже низька заробітна плата. По цьому показнику Україна вже посідає останнє місце в Європі. Якщо говорити про еквіваленти, то у прив’язці гривні до долару українці повернулись на 10 років назад. Уявіть собі – 10 років праці – і опинитися на 10 років назад! Погіршуються умови праці. Понад 3 млн. трудівників працюють в шкідливих умовах праці. Кожний третій працівник не може своєю працею забезпечити себе, не кажучи вже про непрацездатних членів сім’ї.

    Григорій Осовий проінформував присутніх про кроки, які здійснює СППісля обговорення, учасники Слухань прийняли рішення схвалити з доповненнями, пропозиціями та змінами Резолюцію, у якої зокрема говориться, що Україна та її народ вибороли своє право на гідне життя, на європейське майбутнє та втілення в життя європейських цінностей і стандартів. Проте в країні так і не відбулося очікуваних позитивних змін: військовий конфлікт на сході країни, рецесія економіки, відсутність ефективних реформ, девальвація національної валюти, стрімке зростання цін на товари і послуги та відповідне багатократне підвищення комунальних тарифів в умовах зростання заборгованості з виплати заробітної плати, знецінення розмірів основних державних соціальних стандартів та гарантій і надалі поглиблюють зубожіння населення.

    Голова СПО об’єднань профспілок, ФПУ та її членські організації для забезпечення захисту законних прав та інтересів працівників, створення умов для гідної праці, гідних її умов та оплати. Це і розвиток соціального діалогу, і профспілкові розробки для соціальних законів, які передаються до парламенту, і масові акції протесту з метою змусити владу звернути увагу на соціальні проблеми та порушення принципів соціальної справедливості.

    Після обговорення, учасники Слухань прийняли рішення схвалити з доповненнями, пропозиціями та змінами Резолюцію, у якої зокрема говориться, що Україна та її народ вибороли своє право на гідне життя, на європейське майбутнє та втілення в життя європейських цінностей і стандартів. Проте в країні так і не відбулося очікуваних позитивних змін: військовий конфлікт на сході країни, рецесія економіки, відсутність ефективних реформ, девальвація національної валюти, стрімке зростання цін на товари і послуги та відповідне багатократне підвищення комунальних тарифів в умовах зростання заборгованості з виплати заробітної плати, знецінення розмірів основних державних соціальних стандартів та гарантій і надалі поглиблюють зубожіння населення.

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024