• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Україна перейде на літній час: як і коли переводять годинники
    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    До 125 річчя П. Г. Тичини
    До 125 річчя П. Г. ТичиниУ Бориспільському районі продовжує активно працювати творча динамічна група «Шляхами видатних синів і дочок України». Щороку керівники навчальних закладів, педагоги мають можливість подорожувати славетними шляхами української історії. 4 листопада 2015 року ідейний натхненник подорожей, методист РМК, заступник голови районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Л.Г.Гриценко окреслив маршрут до с. Піски Бобровицького району Чернігівської області. Саме тут народився український поет, перекладач, публіцист, активний громадський і державний діяч Павло Григорович Тичина, 125-річчя від дня народження якого ми відзначатимемо у січні наступного року. Учасники поїздки, вчителі навчальних закладів району, відвідали хату-музей П.Г.Тичини. Ця подорож дозволила ознайомитися з багатогранним талантом геніального поета, по-новому зрозуміти художню цінність його літературної спадщини. «Вірю, що й грядущі покоління, нарешті, усвідомлять, який духовний золотий злиток подарувало небо Україні»,- так охарактеризував талант Тичини Борис Олійник.

    Також ми ознайомилися з експонатами краєзнавчого музею с. Піски, серед експозицій якого незабутнє враження на усіх справили матеріали про страшні події війни 1941-1945 років і найстрашніший для жителів села Піски день 28 грудня 1942 року,коли фашисти розстріляли та спалили заживо мирних мешканців.
    Подальший маршрут пролягав до с. Вороньки, де у краєзнавчому музеї колишній директор місцевої школи зібрав унікальні експонати про життєвий шлях Сергія Григоровича Волконського, декабриста, та його жінки Марії Миколаївни, яка разом з чоловіком провела довгих 30 років на засланні у Сибіру. У селі Вороньки ми відвідали могили Волконських.

    Велику роль у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді відіграє особистість учителя. Відвідування визначних історичних місць нашої України сприяють саморозвитку, бажанню самовдосконалюватися, підвищувати свій професійний та духовний рівень, використовувати побачене у своїй педагогічній діяльності.

    Висловлюю подяку Леоніду Григоровичу Гриценку за душевний неспокій, бажання передати через учителя до учня величні сторінки української історії, гордість за свою Батьківщину.

    Голова районної організації Профспілки

    Світлана Сьомак

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024