• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Україна перейде на літній час: як і коли переводять годинники
    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Порошенко відповів освітянам про рівень їх зарплат
    Порошенко відповів освітянам про рівень їх зарплатРеалізація пропозиції про збільшення посадових окладів освітянам до рівня середньомісячної заробітної плати працівників промисловості потребуватиме вишукання суттєвих додаткових бюджетних ресурсів. Про це йдеться у відповіді президента Порошенка на петицію про "Відновлення гарантій, передбачених ст. 57 Закону України "Про освіту" щодо розмірів середніх посадових окладів освітян", що оприлюднена на Офіційному інтернет-представництві глави держави.

    Разом з тим, Порошенко заявив, що поділяє стурбованість громадськості щодо порушеної проблеми, та запевнив, що питання відновлення престижності праці педагога є надзвичайно важливим.

    "У складні часи неоголошеної війни у 2015 році нам вдалося двічі підвищити оклади працівникам освіти – з вересня і грудня (загалом підвищення становить близько 25 %). Упевнений, що робота у цьому напрямі буде продовжена й у 2016 році", - йдеться у відповіді на петицію освітян.

    "Разом з тим реалізація пропозиції про збільшення видатків на освітню галузь для установлення середніх посадових окладів педагогічним, науково-педагогічним працівникам на рівні середньомісячної (подвійної середньомісячної) заробітної плати працівників промисловості, а також доплат спеціалістам, які працюють в системі освіти, до рівня середньомісячної заробітної плати працівників у цілому по народному господарству потребуватиме вишукання суттєвих додаткових бюджетних ресурсів. Водночас важливо під час розроблення та ухвалення відповідних законодавчих ініціатив урахувати фінансові можливості державного бюджету, частина якого наразі спрямовується на забезпечення обороноздатності нашої країни", - заявляє Порошенко.

    Він також повідомив, що з огляду на важливість порушеного у петиції питання прем’єр-міністру України запропоновано в рамках реформування освіти вжити заходів для опрацювання центральними органами виконавчої влади питання удосконалення системи оплати праці педагогічних кадрів і за підсумками проведеної роботи ухвалити необхідні рішення.

    Як відомо, наприкінці грудня, петиція про відновлення гарантій щодо розмірів середніх посадових окладів освітян, передбачених ст. 57 Закону України "Про освіту", що була зареєстрована керівником Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки Олександром Яцунем, отримала понад 25 тисяч підписів громадян, що є умовою для її розгляду президентом.

    Освіта.ua

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024