• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"
    Допомога ЗСУ
    Затверджено порядки прийому на навчання для здобуття вищої та фахової передвищої освіти

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Проблеми і перспективи нового навчального року: засідання профільного Комітету
    Проблеми і перспективи нового навчального року: засідання профільного Комітету21 вересня 2016 року, відбулося розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти за участю міністра освіти і науки України, народних депутатів – членів Комітету, представників від місцевих органів влади, навчальних закладів, громадськості.

    Під час його проведення було обговорено ряд актуальних питань, зокрема проаналізовано стан і проблеми підготовки навчальних закладів України до 2016-2017 навчального року, підтверджено необхідність розгляду на наступному пленарному тижні пакету освітніх та наукових законів, в тому числі і закону «Про освіту», заслухано інформацію Міністерства науки і освіти щодо початку нового навчального року, а також із заступником Міністра фінансів України обговорено особливості проекту Державного бюджету України на 2017 рік у частині фінансування галузі.

    У роботі розширеного засідання Комітету взяла участь делегація від Профспілки працівників освіти і науки України. Консолідовану позицію щодо проблемних питань у освітній галузі виголосив Сергій Романюк.

    Заступник голови Профспілки наголосив на недостатності фінансування галузі до кінця цього року. Так, зокрема дефіцит обсягів освітньої субвенції складає 3,7 млрд. гривень, видатків місцевих бюджетів, – 2,2 млрд. гривень, недофінансування професійно-технічних навчальних закладів – 1,3 млрд. гривень. Має місце заборгованість із заробітної плати освітянам: станом на 1 вересня вона становила 30,4 млн. гривень.

    Гострими залишаються питання оптимізації, скорочення мережі шкіл шляхом створення опорних шкіл, особливо у сільській місцевості. Адже законодавчого підґрунтя для створення таких структур навчальних закладів немає. Також Сергій Романюк наголосив, що не врегульованими залишаються питання фінансування ПТНЗ, виплати стипендій студентам, належної оплати праці педагогам, а відтак – якості освіти загалом.

    На завершення обговорення народні депутати затвердили План заходівщодо проведення 16 листопада 2016 року парламентських слухань на тему «Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні».

    Виступ Романюка С.М.problemi-osvti-_vistup.doc [57,5 Kb] (cкачиваний: 201)

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024