• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Засідання Ради Київської обласної організації Профспілки
    Визначено переможців ХІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024»
    Звернення Профспілок до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     




    День захисту дітей
    День захисту дітей
    Щороку, в перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей — прекрасне свято радості та одвічної надії. 1 червня відзначають у всіх країнах світу. День захисту дітей було проголошено в 1949 році на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, а в 1959 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини. Здавалося б, для чого це дитині, від чого і від кого треба захищати малюків?

    Статистика стверджує, що на планеті щоденно 80 тис. дітей помирають з голоду в найбідніших країнах Азії, Африки, Латинської Америки; 40 тис. — від нестачі ліків і медичної допомоги, а в Україні щорічно збільшується кількість хлопчиків і дівчаток, що постраждали від Чорнобильської трагедії. У світі дітей підстерігає неписьменність, непосильна й багатогодинна робота заради шматка хліба, різні хвороби, нещасні випадки, грубість дорослих, а часом – і жорстокість батьків.

    Принципи Декларації прав дитини передбачають: дитина повинна мати право на ім'я, громадянство, користуватися всіма благами соціального забезпечення, вона має бути захищена від усіх форм жорстокості та експлуатації. Документ, який в Україні набув чинності з вересня 1991 року, наголошує, що діти повинні виховуватись в дусі взаєморозуміння, дружби між народами, миру та братерства. Глибоким змістом наповнені рядки Декларації про обов'язки людства надавати дітям все найкраще для їхнього духовного і фізичного вдосконалення, про гарантії використання їх здібностей на благо суспільства.
    День захисту дітей в Україні є національним святом, який покликаний привернути увагу громадськості до проблем дітей.

    В Україні День захисту дітей був створений Указом президента №568/98 від 30 травня 1998 року «Про день захисту дітей». З того моменту в Україні 1 червня стало офіційним Днем захисту дітей. Україна за роки незалежності ухвалила законодавство з охорони дітей, яке відповідає європейським стандартам та Конвенції ООН з прав дитини.

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024