• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Міжнародний вебінар: спільна підтримка освітян України
    День українського добровольця
    Google запрошує вчителів та викладачів на цифровий курс

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Консультації у Мінфіні
    Консультації у Мінфіні

    На виконання протокольного доручення Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка після зустрічі з представниками профспілок, яка відбулася за результатами Всеукраїнської акції 17 жовтня 2018 року, у ці дні проводяться консультації всеукраїнських галузевих профспілок у Міністерстві фінансів України.

    Під час цих консультацій представники профспілок інформують про позицію своїх профспілкових організацій та надають розрахунки стосовно збільшення бюджетного фінансування по відповідних галузях.

    Як проінформував у коментарі Прес-центру ФПУ заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, 12 листопада в Мінфіні відбулися робочі зустрічі з обговорення профспілкових вимог до проекту Держбюджету-2019.

    Відбулися також консультації щодо розмірів соціальних державних стандартів на наступний рік. Профспілкова сторона вкотре проінформувала про необхідність підвищення соціальних стандартів і гарантій, зокрема у зв’язку із зростанням ціни на природний газ в умовах збільшення цін і тарифів, про що профспілки наголошували в одній із своїх ключових вимог під час акції.

    Олександр Шубін підкреслив, що на консультаціях також була присутня сторона органів виконавчої влади в особі керівництва профільних директоратів та департаментів Міністерства соціальної політики, яке наголосило на тому, що, на думку Міністерства, мінімальна заробітна плата на наступний рік має бути не нижче рівня фактичного прожиткового мінімуму на кінець року і відповідно мають бути кореговані розміри прожиткових мінімумів.

    Сторони обмінялися поглядами та підходами щодо можливості врахування в проекті Держбюджету-2019 пропозицій профспілок та пропозицій Мінфіну України.

    На сьогодні Міністерство фінансів буде проводити обрахунок можливих сценаріїв підвищення соціальних державних стандартів і гарантій, зокрема розміру мінімальної зарплати з урахуванням загального кумулятивного впливу на бюджет країни, який складатиметься із збільшення видатків на оплату праці, зміни видаткової частини стосовно впливу гарантій на розміри субсидій та інших соціальних виплат.

    Консультації щодо урахування профспілкових вимог продовжуються.


    За матеріалами ФПУ

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024