• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Україна перейде на літній час: як і коли переводять годинники
    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Шляхи вдосконалення роботи Профспілки – у фокусі VІІ пленуму
    Шляхи вдосконалення роботи Профспілки – у фокусі VІІ пленуму

    Виклики, проблемні питання та шляхи вдосконалення роботи Профспілки, її організаційних ланок щодо реалізації статутних завдань у ході звітно-виборної
    кампанії 2019-2020 років обговорювали сьогодні, 14 березня 2019 року, учасники засідання Пленуму ЦК Профспілки, який відбувся у Києві.

    Голова Профспілки Георгій Труханов, розпочинаючи роботу, підкреслив, що профспілки в усій Європі і в нашій країні грають важливу роль у задоволенні професійних потреб учительства. І сьогодні їх увагу звернено на підвищення статусу і якості вчительської професії. Профспілки – це голос вчителів на роботі.

    Очільник Профспілки зазначив, що вчительство сьогодні зіштовхується з найрізноманітнішими труднощами, пов'язаними з ефективністю викладання, а також зі зростаючими вимогами з боку суспільства. А це говорить про необхідність системних змін в учительській професії і посилення акценту на педагогічній освіті і професійній підготовці вчителів.

    Георгій Труханов поінформував учасників про те, що у травні 2019 року відбудуться вибори до Європарламенту. Для України ці вибори також важливі. У цьому ключі європейські профспілки, а це 132 профспілки із 51 країни із понад 11 млн членів, здійснюють кампанію «Формуємо майбутнє Європи разом із вчителями». Ключові вимоги для майбутнього Європи це – – якісна освіта для всіх, збільшення інвестицій у державну освіту, підвищення привабливості вчительської професії, зміцнення соціального діалогу та участі профспілок у прийнятті рішень та пропаганда демократичного суспільства та соціальної рівності.

    Далі заступниця Голови Профспілки Любов Гарбаренко розкрила питання щодо підготовки до ІХ з’їзду Профспілки – порядок обрання делегатів, документи з’їзду, методичні рекомендації та інструкції проведення звітів і виборів у обласних ланках.

    Вона зокрема наголосила, що не дивлячись на виклики, пов’язані з децентралізацією і не повністю створеною законодавчою базою у цьому напрямі, сьогодні перед профспілкою та її територіальними організаціями стоїть важливе завдання – провести звітно-виборну кампанію, проаналізувати роботу і сформувати плани на майбутнє.

    «Ми повинні стати згуртованими і міцнішими, дієвішими і амбітними щоб виконувати своє основне призначення – захист прав та інтересів своїх спілчан», – підкреслила Любов Гарбаренко.

    На завершення роботи пленуму було прийнято ряд постанов з усіх питань порядку денного.

    За матеріалами ЦК Профспілки

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024