• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Компенсаційні виплати роботодавцям: зміни з квітня 2024 року
    Сумарне чи щорічне підвищення кваліфікації для атестації вчителя?
    4 квітня відзначається Міжнародний день інтернету

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     




    Звітно-виборна конференція Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України
    Звітно-виборна конференція Київської обласної організації Профспілки працівників освіти  і науки України24 лютого 2010 року у приміщенні Федерації профспілок України відбулась ХVІІІ звітно-виборна конференція Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

    У звітній доповіді, з якою виступив голова обласної організації Профспілки Анатолій Цикалюк, підведено підсумок її роботи за період з березня 2005 року по лютий 2010 року.

    Зокрема відмічалось, що основними напрямками діяльності обласної організації Профспілки були: захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників галузі, здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю, надання безоплатної юридичної допомоги, удосконалення внутріспілкової та інформаційної роботи.

    Результатом принципової позиції Профспілки, її організаційних ланок, тактики колективних дій у відстоюванні інтересів членів профспілки, стало можливим те, що вимоги освітян у звітному періоді були враховані в Урядових документах.

    Так, було забезпечено :
    - удосконалення умов оплати праці освітян шляхом встановлення з 1 січня, 1 липня та з 1 грудня розміру посадового окладу за 1 тарифним розрядом ЄТС на рівні, що фактично відповідає мінімальній заробітній платі ;
    - запроваджено гарантії щодо виплати працівникам різниці між діючим та новим розміром заробітної плати у разі, коли зменшується в окремих працівників розмір заробітної плати;
    - запроваджено з 1 квітня 2007 року (до прийняття Постанови КМ України від 25.10.2008р № 939) встановлення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду на рівні законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати;
    - запроваджено ЄТС у повному обсязі з наближенням при цьому термінів введення ІІІ етапу на два місяці;
    - суттєво збільшено розміри доплат за окремі види педагогічної діяльності та підвищень у співвідношенні до тарифної ставки.

    Заробітна плата освітян за період 2005-2009 років перераховувалася 11 разів і зросла майже втричі.

    За участю Профспілки прийнято ряд законодавчих актів, які спрямовані на поліпшення умов праці освітян.

    Делегати конференції у своїх виступах наголошували на подальшому розвитку соціального партнерства через удосконалення колективно-договірного регулювання трудових відносин, закріпленні в колективних договорах соціальних гарантій для членів Профспілки.

    Конференція прийняла постанову в якій окреслено конкретні напрямки роботи членських організацій на перспективу.

    Прийнято звернення до голів Рад та голів державних адміністрацій різних рівнів щодо вирішення проблем, які мають місце в навчальних закладах області і вирішення яких сприятиме подальшому розвитку освітянської галузі.

    Делегати конференції закликали всіх спілчан обласної профспілкової організації не допускати розбалансованості та розпорошення профспілкового руху, зміцнювати єдність та солідарність, давати рішучу відсіч всім зазіханням на цілісність та згуртованість нашої освітянської Профспілки.

    В єдності ми в змозі захистити своє право на працю, гідну її оплату, нормальні умови роботи та соціальні гарантії.

    В роботі конференції взяли участь Бутник Віктор Григорович - начальник Головного управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Кононенко Валентин Федорович – голова Київської обласної ради професійних спілок, Назаренко Сергій Васильович – заступник керівника апарату Київської обласної державної адміністрації, Піотрович Лариса Максимівна – заступник голови Київської обласної Ради, Сачков Леонід Семенович – голова Профспілки працівників освіти і науки України.

    Делегати конференції обрали новий склад ради та ревізійної комісії Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.
    Головою ради Київської обласної організації обраний Цикалюк Анатолій Данилович, заступником голови ради – Остапенко Олександр Васильович.

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024