• Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Питання - відповідь


    Останні новини

    Профспілка: 30 років від дня створення у незалежній Україні
    Оновлено епідемічне зонування на Київщині
    Позиція МОН щодо реалізації законодавчих норм із оплати праці в 2021 році

    Вісті з районів


    Організаційні ланки


    Корисні посилання

    «    Вересень 2020    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     




    Рекомендації МОЗ щодо організації освітнього процесу з 1 вересня
    Рекомендації МОЗ щодо організації освітнього процесу з 1 вересня
    Затверджено Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанова № 42 від 30.07.2020 р. заступника Міністра охорони здоров’я – Головного державного санітарного лікаря).
    Рекомендації розроблено для закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти.
    Вхід до закладу освіти буде можливий лише у захисній масці або респіраторі. У період карантину до закладу не допускатимуть батьків або супроводжуючих осіб – крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.

    На заняттях захисні маски або респіратори можна не використовувати. Водночас під час пересування приміщеннями закладу носіння масок є обов’язковим.

    Перед заняттями педагоги опитуватимуть учнів/студентів щодо їхнього самопочуття. Тих, у кого буде виявлено симптоми гострих респіраторних захворювань, оперативно направлятимуть до медпрацівника для огляду.

    Персоналу проводитимуть обов’язкову термометрію і не допускатимуть до закладу з температурою понад 37,2 С. Водночас для учнів та студентів температурний скринінг не буде обов’язковим.

    Рекомендовано обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях. У закладі також необхідно буде запобігати утворенню скупчень учнів/студентів та мінімізувати їхні пересування між кабінетами і аудиторіями.

    На період карантину заклади повинні забезпечити наступні умови безпеки:

    місця для обробки рук антисептиками на вході до всіх приміщень;

    збір використаних масок і рукавичок в окремі контейнери;

    підготовлені санітарні кімнати: рідке мило, паперові рушники або електросушарки для рук;

    обладнані медпункти: безконтактні термометри, дезінфектори, засоби індивідуального захисту;

    розмітка на підлозі для утримання дистанції та організованого руху коридорами;

    провітрювання приміщень не менше 10 хвилин після кожного заняття, очищення і дезінфекція поверхонь – дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил тощо – після проведення занять у кінці робочого дня.

    Не дозволяється харчування за типом «шведського столу» та з самообслуговуванням.

    Заклад також повинен мати графік харчування учнів/студентів. Відстань між столами має бути не менш як 1,5 м, а за одним столом має бути не більш ніж 4-х осіб.
    Рекомендації МОЗ щодо організації освітнього процесу з 1 вересня

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2018