• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Україна перейде на літній час: як і коли переводять годинники
    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Надання відпустки та виплати допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам,які працюють на умовах строкового трудового договору!
    Надання відпустки та виплати допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам,які працюють на умовах строкового трудового договору!
    Статтею 3 Закону України "Про відпустки" встановлено право працівників на відпустку у разі звільнення: за бажанням працівника у разі його звільнення (крім звільнення за порушення трудової дисципліни) йому має бути надано невикористану відпустку з наступним звільненням; датою звільнення в цьому разі буде останній день відпустки.
    У разі звільнення працівника у зв'язку із закінченням строку трудового договору невикористана відпустка може за його бажанням надаватися тоді, коли час відпустки повністю або частково перевищує строк трудового договору. У цьому випадку чинність трудового договору продовжується до закінчення відпустки.
    Педпрацівникам під час надання щорічної відпустки виплачується допомога на оздоровлення. Допомога нараховується за основним місцем роботи незалежно від навантаження у розмірі одного посадового окладу (ставки заробітної плати). Цей вид допомоги надається і тим педагогічним працівникам, які працюють на умовах строкового трудового договору за умови звільнення їх з роботи після закінчення відпустки, а також жінкам із числа педпрацівників, які під час перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку працюють на умовах неповного робочого дня.

    У разі виплати компенсації за невикористані дні відпустки під час звільнення, допомогу на оздоровлення не надають.

    Необхідно фактично вийти у відпустку, законодавець не встановлює термін на яку кількість днів, а лише факт виходу у відпустку!
    Якщо щорічна відпустка поділяється на частини, допомога надається один раз на рік під час надання будь-якої частини такої відпустки.
    Ненадання відпустки у визначені терміни Законом України Про відпустки (ст. 28) і Кодексом законів про працю України (ст. 265) кваліфікується як грубе порушення законодавства про працю,за що роботодавець може бути притягнений до відповідальності.
    Виходячи з викладеного,радимо, для забезпечення прав цієї категорії працівників (вчителів-пенсіонерів, що працюють на умовах строкового трудового договору) для отримання ними допомоги на оздоровлення при звільненні у зв'язку із закінченням строку трудового договору звернутися до роботодавця із заявою про надання щорічної основної відпустки (її частини) та виплату допомоги на оздоровлення.

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024