• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Переможці і лауреати міського етапу конкурсу дитячого малюнку "Охорона праці очима дітей - 2024" Славутицької міської організації Профспілки
    Траєкторія кар’єри випускників закладів вищої і фахової освіти: звіт МОНУ
    Компенсаційні виплати роботодавцям: зміни з квітня 2024 року

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     




    Онлайн семінар - соціально-економічний захист освітян в умовах карантинних обмежень
    Онлайн семінар - соціально-економічний захист освітян в умовах карантинних обмежень
    Всеукраїнський семінар фахівців з соціально-економічних питань обласних, Київської міської організацій Профспілки працівників освіти і науки України відбувся сьогодні, 3 листопада 2021 року, у онлайн форматі.

    Відкриваючи захід Голова Профспілки Георгій Труханов поінформував про основні вектори роботи та питання для обговорення. Так, серед актуальних – освітня субвенція у місцевих бюджетах, видатки на освіту у Держбюджеті цього та наступного років, карантинні заходи Уряду та умови роботи працівників установ і закладів освіти у зв’язку з цим, стипендіальне забезпечення, колективно-договірне регулювання та ряд інших важливих питань.

    Георгій Труханов зупинився на кроках, які зробила Профспілка з приводу врегулювання проблем, пов’язаних з карантинними обмеженнями та вакцинацією працівників освіти, – постійна робота з профільним міністерством, робочі зустрічі з керівництвом Міністерства охорони здоров’я, наради з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, напрацювання пропозицій разом із СПО профспілок тощо.
    Підсумовуючи усе сказане було наголошено, що зараз це питання сьогодні стоїть на особливому контролі і наразі ведеться робота щодо внесення змін до наказу МОЗ № 2153 та перенесення термінів його реалізації.

    Питання забезпеченості освітньою субвенцією та іншими видатками місцевих бюджетів територіальних громад до кінця 2021 року широко розкрили заступник Голови Профспілки Сергій Романюк та начальник Управління соціально-економічного захисту апарату ЦК Профспілки Антоніна Клименко. Експерти також зупинилися на питаннях колективно-договірного регулювання, оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників та перспектив реалізації норм освітнього законодавства у Держбюджеті 2022.

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024