• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"
    Допомога ЗСУ

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    ОСВІТЯНИ ОТРИМУВАТИМУТЬ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ ПІД ЧАС ОСОБЛИВОГО ПЕРІОДУ
    ОСВІТЯНИ ОТРИМУВАТИМУТЬ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ ПІД ЧАС ОСОБЛИВОГО ПЕРІОДУ
    Про оплату праці освітян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України розповів Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі ранкового шоу «Сніданок з 1+1».

    «Вимушений простій сплачується у розмірі двох третин від заробітної плати, а в сфері освіти ми маємо Галузеву Угоду між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілка працівників освіти і науки на 2021-2025 роки, згідно якої керівники установ і закладів освіти повинні забезпечити виплату середньомісячної заробітної плати працівникам», – повідомив Сергій Шкарлет.

    Оплата простою, що відбувається не з вини працівників (зокрема й непедагогічних і тих, які працюють за сумісництвом), виплачується в розмірі середньої заробітної плати.

    Здійснення оплати праці доручено органам управління у сфері освіти місцевих органів виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.

    «Проведення виплат заробітної плати може здійснюватися, якщо на окупованій території відбувається освітній процес за українськими стандартами та є можливість виїхати на підконтрольну українській владі територію для здійснення казначейських процедур», – роз'яснив Міністр.

    Освітяни, які перейдуть на освітній процес за російськими стандартами, будуть розцінені як колаборанти та нестимуть кримінальну відповідальність.

    «Ми категорично не сприймаємо впровадження освітнього процесу за російськими стандартами. 15 директорів шкіл уже звільнилися, адже не бажають працювати на окупантів. Цим директорам у будь-якому випадку буде виплачена заробітна плата, вони будуть поновлені на роботі після встановлення української влади на цих територіях», – зазначив Міністр.

    Джерело МОН

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024