• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Україна перейде на літній час: як і коли переводять годинники
    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Засідання президії ЦК Профспілки: діяльність організації в умовах війни
    Засідання президії ЦК Профспілки: діяльність організації в умовах війни
    27 березня 2023 року в Івано-Франківську відбулося виїзне засідання президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.
    Відкриваючи захід Голова Профспілки Георгій Труханов наголосив, що питання діяльності організації та захисту прав спілчан у час війни – одне із найважливіших та нагальних. І у цьому в-зв’язку важливим є саме робота організацій на місцях.
    До роботи президії долучилися соціальні партнери з Івано-Франківської ОДА – Віктор Кімакович – директор департаменту освіти і науки ОДА, Андрій Сташків – заступник директора департаменту, Роман Зуб’як – ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Вони поінформували про тісну співпрацю з галузевою профспілкою в Івано-Франківській області – про спільні вирішення освітянських питань, а також про чітке виконання рішення Конституційного суду щодо переведення педагогів-пенсіонерів на безстрокові трудові договори.
    Загалом на порядок денний президії винесено ряд основних питань, серед яких:
    організаційна структура Профспілки в умовах воєнного стану та основні статистичні дані за 2022 рік;
    стан профспілкового руху в Україні;
    внутрішньоспілкові питання.

    Інформуючи колег із першого питання заступниця Голови Профспілки Любов Гарбаренко озвучила основні цифри статистичного звіту за 2022 рік. Так, було зазначено, що на сьогодні галузева Профспілка об’єднує понад 1 мільйон 130 тисяч членів. Серед них, зокрема, 690 тисяч педагогічних працівників закладів та установ освіти, понад 366 тисяч студентів та 25 тисяч учнів закладів професійної освіти.

    Разом із тим є об’єктивні причини скорочення членства, серед яких найголовніші – повномасштабне вторгнення рф в Україну (значна частина організацій на тимчасово окупованих територіях призупинила свою діяльність, багато працівників стали внутрішньо переміщеними особами та виїхали за кордон), а також – реформування галузі, оптимізація закладів освіти та зменшення чисельності працюючих.
    Колеги підтримали пропозиції щодо посилення роботи у питанні збереження цілісності та єдності організаційних ланок Профспілки в умовах воєнного стану.
    Президією було прийнято рішення продовжити роботу над вдосконаленням внутрішньоспілкової діяльності шляхом організаційного, кадрового, фінансового зміцнення потенціалу організаційних ланок Профспілки, враховуючи внутрішнє переміщення працівників, виїзд їх за кордон, релокацію установ та закладів освіти тощо.
    Далі мова йшла про стан профспілкового руху в Україні, його інтенсифікацію та відновлення соціального діалогу на найвищому рівні, співпрацю з владою задля захисту прав та гарантій працівників в усіх сферах.
    Після обговорення усіх питань порядку денного президія прийняла відповідні рішення та постанови.

    ЦК Профспілки

    Засідання президії ЦК Профспілки: діяльність організації в умовах війни

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024