• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Звернення Профспілок до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
    Переможці і лауреати міського етапу конкурсу дитячого малюнку "Охорона праці очима дітей - 2024" Славутицької міської організації Профспілки
    Траєкторія кар’єри випускників закладів вищої і фахової освіти: звіт МОНУ

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     




    Форум голів первинних профспілкових організацій
    Форум голів первинних профспілкових організацій
    16 травня 2023 року у будинку Федерації Профспілок України пройшов Форум голів первинних профспілкових організацій на тему «Профспілки Київщини з турботою про якісні трудові відносини», участь в якому взяли спілчани Київщини.
    Розглядаючи тему створення якісних трудових відносин, насамперед потрібно звернути увагу на закони, які мають бути націленими на створення стандартів гідної праці, на збалансування взаємин між працівником і роботодавцем, гармонізацію їх стосунків та забезпечувати права і гарантії працівникові.

    Міжнародна організація праці (МОП) крок за кроком більше 100 років вибудовувала такі відносини. Україна, вже ратифікувала біля 70 конвенцій МОП, щоб запозичити для кращі норми і стандарти трудових відносин, які вже створені у світі. Тепер Україна на порозі до вступу в ЄС, а у Європі також є свої нормативно-правові акти, директиви, які визначають норми праці, а також соціальні стандарти і гарантії. Імплементація європейського законодавства до вітчизняного в тому числі покликана допомогти нам – профспілкам, як представникам працівників, так унормувати організацію праці, щоб вона була захищеною і безпечною.
    На національному рівні також йде робота над реформуванням трудового законодавства. ФПУ і СПО об’єднань профспілок активно працюють над проектами законів і нормативно-правовими актами, які видає Уряд, спрямованими на переформовування сфери трудових відносин.
    Практичним завданням для учасників стало напрацювання типових положень щодо недопущення дискримінації, насильства та домагань для включення їх у колективні угоди та договори.
    На Форумі була презентована Політика недопущення дискримінації, насильства та домагань у сфері праці в Київській області. Сторонами підписання документу виступили Київська обласна рада профспілок (КОРПС) та обласне об’єднання організацій роботодавців «Форум». Розроблений він був КОРПС за сприяння МОП та за ініціативної підтримки роботодавців. Мета - запобігання виникненню проявів дискримінації, будь-яких форм насильства і домагань на робочих місцях та усунення їх наслідків.
    Сторони зобов’язуються всіляко сприяти ефективному її впровадженню, у тому числі шляхом консультацій та соціального діалогу на обласному, галузевому рівнях, а також на рівні підприємств, установ, організацій. Сторони зобов’язуються також включати положення Політики до колективних договорів і угод підприємств, установ, організацій Київської області.

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024