• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Україна перейде на літній час: як і коли переводять годинники
    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Міносвіти і освітня Профспілка заявили про єдину мету щодо соціального захисту освітян
    Міносвіти і освітня Профспілка заявили про єдину мету щодо соціального захисту освітян
    Представники Міністерства освіти та ЦК Профспілки працівників освіти розповіли про взаєморозуміння та всебічну підтримку один одного на ниві захисту соціальних інтересів освітян

    Під час прес-конференції заступник міністра освіти і науки Петро Куліков і заступник голови Профспілки працівників освіти і науки Сергій Романюк поділилися з громадськістю результатами та пріоритетними напрямами спільної роботи.

    "Профспілка працівників освіти і науки за роки незалежності жодного разу не припиняла соціального діалогу з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України", - зазначив представник профспілки Сергій Романюк.

    За його словами, сфера співпраці міністерства та профспілки не обмежується лише підвищенням тарифних розрядів працівників, а стосуються також питань оздоровлення школярів, студентів та викладачів вищих навчальних закладів, пенсійного забезпечення освітян тощо.

    Романюк заявив, що єдиною перепоною, на шляху спільної діяльності профспілкової організації та міністерства освіти щодо підвищення посадових окладів вчителів шкіл та викладачів ВНЗ є робота з фінансовим блоком уряду, а у стінах освітнього міністерства пропозиції стосовно збільшення виплат педагогам знаходять розуміння та всебічну підтримку.

    В свою чергу, заступник міністра освіти Петро Куліков повідомив про те, що станом на травень 2011 року, держава немає жодних заборгованостей по заробітній платі перед освітянами.

    "За останні 10-15 років вперше немає заборгованості із зарплати освітянам", – сказав Куліков.

    Він також наголосив на тому, що міністерство та профспілки ведуть постійний діалог, спрямований на досягнення консенсусних рішень.

    За його словами, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вже сьогодні готує пропозиції до державного бюджету на наступний рік, що передбачають поетапне підвищення заробітної плати освітянам.

    Сергій Романюк зазначив, що Кабінет Міністрів України, почувши про проблеми освітньої спільноти, ухвалив постанову №524, якою передбачається збільшення першого тарифного розряду з 1 грудня до 704 грн.

    Стосовно пенсійного забезпечення освітян, заступник голови Профспілки сказав, що пенсія педагогів має бути встановлена на рівні 80-90% від заробітної плати.

    "Зокрема, нашою ініціативою є передбачена в законі "Про вищу освіту" норма про пенсійне забезпечення науково-педагогічних працівників на рівні близько 80-90% від зарплати", - сказав він.

    Сергій Романюк також підкреслив, що міністерство освіти підтримало таку ініціативу профспілок.

    Представники міністерства освіти і профспілок запевнили, що мають єдину мету, до якої рухатимуться системно та поетапно, долаючи економічні перешкоди.

    Як повідомлялося раніше, після ухваленого урядом рішення про питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, президія Профспілки працівників освіти і науки прийняла рішення про скасування акцій протесту педагогів, які були заплановані на 17 та 18 травня, заявивши про їх недоцільність.

    Постанова КМУ №524, що зокрема встановлює нові посадові оклади (тарифні ставки) працівників бюджетної сфери була оприлюднена в понеділок 23 травня.



    За матеріалами: Освіта.ua

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024