• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Україна перейде на літній час: як і коли переводять годинники
    Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня
    Підсумки обласного етапу конкурсу "Охорона праці очима дітей - 2024"

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31




    Створено спільний представницький орган всеукраїнського об’єднання профспілок
    Створено спільний представницький орган всеукраїнського об’єднання профспілок4 вересня 2012 року у Федерації профспілок України відбулася церемонія підписання Угоди про утворення Спільного представницького органу всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні.

    Свої візи на документі поставили керівники репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок – Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик, голови Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, Федерації профспілок транспортників України Вадим Ткачов, Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок Анатолій Широков, Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність» Анатолій Онищук.

    В Угоді, зокрема, акцентовано, що СПО об’єднань профспілок утворюється з метою вироблення консолідованої позиції та спільних дій щодо формування та реалізації державної соціальної і економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин, забезпечення представництва і захисту прав та інтересів працівників у відносинах з органами державної влади, об’єднаннями організацій роботодавців, а також при укладенні і реалізації Генеральної угоди, забезпечення участі у соціальному діалозі на національному рівні та міжнародних заходах.

    Квоти представництва в СПО розподіляються пропорційно до чисельності членів профспілок, яких представляють об’єднання профспілок, що уклали Угоду. Загальна чисельність СПО становитиме 61 особу. Головою СПО обирається Голова ФПУ, який представляє найчисленніше об’єднання профспілок на національному рівні.

    Основною формою діалогу є укладення угод – на національному рівні це Генеральна угода, у галузях – галузеві, на підприємствах – колективні договори, які спрямовані на посилення захисту прав та інтересів працівників.

    На національному рівні наразі 5 всеукраїнських об’єднань профспілок, які відповідають статусу репрезентативних, і об’єднують понад 9,7 мільйонів членів профспілок.

    У вересні планується сформувати СПО, який буде працювати наступні 5 років. Цей орган створить Робочу комісію з ведення колективних переговорів, укладення Генеральної угоди на новий строк та контролю за її виконанням. Мета профспілок – укласти нову Генеральну угоду.


    За матеріалами ЦК Профспілки

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024