• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Звернення Профспілок до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
    Переможці і лауреати міського етапу конкурсу дитячого малюнку "Охорона праці очима дітей - 2024" Славутицької міської організації Профспілки
    Траєкторія кар’єри випускників закладів вищої і фахової освіти: звіт МОНУ

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     




    Спілчани звітують
    Аналіз звітно-виборної кампанії, проведеної у 2009-2010 роках, дає підстави однозначно говорити про те, що незаперечним є факт суттєвої зміни ставлення рядових спілчан до ролі і завдань галузевої Профспілки.

    Вони об’єктивно оцінюють можливості, які сьогодні закладені у єдності профспілкових дій при відстоюванні своїх законних прав та інтересів.
    Проведенню звітів і виборів у первинних ланках Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки передувала значна підготовча робота. Це питання було розглянуто на засіданнях виборних органів, затверджено конкретні заходи і графіки проведення зборів. Для керівників виборних органів було організовано навчання, їх забезпечено методичними рекомендаціями.

    Звітно-виборні збори та конференції пройшли в усіх первинних, районних і міських організаціях Профспілки на належному організаційному рівні, з дотриманням вимог Статуту, інструкції та методичних рекомендацій.

    У ході підготовки до проведення звітів і виборів використовувалися нові підходи. Так, у Білоцерківській міській організації для голів первинних організацій на базі загальноосвітньої школи № 15 було проведено майстер-клас з проведення зборів. У Тетіївській, Обухівській, Баришівській та інших районних, Білоцерківській міській організаціях на зборах і конференціях були використані мультимедійні технології.

    На звітно-виборних зборах і конференціях, як у доповідях так і у виступах делегатів, порушувалися питання статутної діяльності профспілкових організацій, укладення та виконання колективних договорів та угод, реалізації ст.57 Закону України «Про освіту», підвищення ролі виборних органів у захисті трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників галузі.
    Крім цього, на зборах первинних організацій загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 5 м.Обухова, № 4 м.Василькова, Тетерівської гімназії ім.Ніни Сосніної Бородянського району, № 3 м.Вишневе Києво-Святошинського району та багатьох інших, на конференціях Білоцерківської міської, Макарівської, Згурівської, Яготинської районних організацій предметом обговорення були також питання організаційного зміцнення профспілки, єдності профспілкового руху, пошуку та розширення спектру мотиваційних факторів перебування в її лавах.

    Гострими і на сьогодні залишаються проблеми сільського вчителя: це не забезпечення безплатним житлом з опаленням і освітленням, паювання землі та інше. Про це йшла мова зокрема на звітно-виборних зборах первинних організацій загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів с.Лука Таращанського, с.Красилівка Броварського, с.Дернівка Бориспільського районів.

    Турбують спілчан і питання створення належних умов для проведення навчально-виховного процесу, підвищення освітнього, духовного та культурного рівня членів профспілки, їх оздоровлення і відпочинку, що звучали конференціях.

    Учасниками звітно-виборних зборів та делегатами конференцій висловлювалися критичні зауваження та пропозиції до керівників місцевих органів влади, установ і закладів освіти, виборних профспілкових органів стосовно недотримання чинного законодавства у галузі освіти (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Дівички Переяслав-Хмельницького району, Бучанської школа-інтернату).

    Освітяни висловлювали претензії до Кабінету Міністрів України , зокрема Міністерства освіти і науки у зв’язку з недостатнім фінансуванням галузі, зволіканням з встановленням розміру першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки не нижче мінімальної заробітної плати та відповідного перерахунку посадових окладів.

    Оцінюючи роботу виборних органів, делегати відзначали, що завдяки спільним діям, соціальному партнерству з органами управляння освітою в області в основному вдалося утримати уникнути деструктивних процесів, вирішити ряд питань соціального захисту працівників.
    Завдячуючи цьому, усі виборні органи отримали задовільну оцінку своєї роботи.

    Прийняті постанови зборів і конференцій спрямовані на подальше поліпшення діяльності профспілкових організацій, підвищення їх ролі у житті трудових колективів, посилення соціального захисту освітян і членів їх сімей, удосконалення колдоговірного регулювання взаємовідносин між соціальними партнерами.

    Разом з тим звітно-виборна кампанія засвідчила вимогливість рядових членів профспілки до виборних органів віх рівнів. На зборах у більшості первинних організацій взяли участь голови та члени президій районних та міських організацій, керівники навчальних закладів, а на конференціях – керівники держадміністрацій, представники органів місцевого самоврядування та управлінь та відділів освіти.

    Працівники апарату ради обласної організації взяли участь у звітно-виборних зборів 32 первинних організацій та 29 конференціях районних, міських організацій та 4 конференціях у ВНЗ.

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024