• Головна
  • Структура
  • Статут
  • Офіційні документи
  • Правовий захист
  • Охорона праці
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Консультації


    Останні новини

    Засідання Ради Київської обласної організації Профспілки
    Визначено переможців ХІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024»
    Звернення Профспілок до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам

    Вісті з районів

    Вітання


    Організаційні ланки


    Децентралізація


    Корисні посилання

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     




    Відбувся пленум ЦК Профспілки
    Відбувся пленум ЦК Профспілки1 березня 2011 р. під головуванням голови Профспілки Г.Ф. Труханова відбувся ІІ пленум Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України. В роботі пленуму взяли участь члени ЦК Профспілки, а також заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту П.М. Куліков,

    Основне питання порядку денного - «Про стан виконання Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2007-2009 роки, продовженої на 2010 рік та проект Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки».

    У своєму виступі керівник робочої групи, заступник голови Профспілки С.М.Романюк детально ознайомив учасників засідання з виконанням попередньої угоди та ходом роботи над проектом нової. Робота над проектом Галузевої угоди тривала з грудня минулого року. Робоча група профспілки, працюючи з профільним міністерством, розглядала та узгоджувала кожне положення та позицію

    Заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту П.М. Куліков зазначив, що завдяки співпраці соціальних партнерів було зроблено чимало, однак є важливі пункти минулої Угоди, виконати які не вдалося і, поряд з новими завданнями, вони потребують виконання в наступному періоді. Тому нова Галузева угода передбачає продовження та поглиблення спільної роботи міністерства та галузевої профспілки.

    Учасники пленуму ЦК Профспілки працівників освіти і науки України схвалили остаточний варіант Галузевої угоди..

    В той же день Міністр освіти і науки, молоді та спорту Д.В. Табачник та голова Профспілки Г.Ф.Труханов підписали Галузеву угоду на 2011-2015 роки.

    Разом з тим, незважаючи на підписання угоди, члени ЦК Профспілки вкотре висловили глибоке занепокоєння соціально-економічним становищем освітян та відсутністю реальних кроків уряду щодо належного фінансування галузі.Було розглянуто питання про дії Профспілки працівників освіти і науки України у зв’язку з порушенням трудових прав на рівень оплати праці працівників галузі, звуженням рівня законодавчо встановлених соціально-економічних гарантій"

    Пленум прийняв постанови по вказаних питаннях.

    Від імені учасників пленуму спрямовано звернення до Президента України В.Ф.Януковича, Голови Верховної Ради України В.М.Литвина, Кабінету Міністрів України, Голови Федерації профспілок України В.Г.Хара, Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Д.В.Табачника.


    П Л Е Н У М

    П О С Т А Н О В А

    01.03.2011 м. Київ № Пл-ІІ-3-3

    Про дії Профспілки працівників освіти і науки

    України у зв’язку з порушенням трудових прав
    на рівень оплати праці працівників галузі,
    звуженням рівня законодавчо встановлених
    соціально-економічних гарантій

    Заслухавши та обговоривши інформацію голови Профспілки Труханова Г.Ф. щодо стану фінансового забезпечення галузі освіти, відсутності реальних намірів Уряду для виконання Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» та реалізації домовленостей між Кабінетом Міністрів України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, зафіксованих у протоколі від 25 жовтня 2010 року, а також у зв’язку із загостренням соціально-економічних проблем освітян, спричинених заходами щодо оптимізації мережі навчальних закладів, пленум Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України ПОСТАНОВЛЯЄ:

    1. Звернутися до Федерації профспілок України стосовно доцільності входження Федерацією профспілок України у колективний трудовий спір з Кабінетом Міністрів України з питань порушення положень Генеральної угоди щодо відповідності розмірів посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.
    2. Звернутися до Президента України Януковича В.Ф. з приводу необхідності забезпечення конституційних прав на доступність дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної освіти в комунальних навчальних закладах та їх розвитку.
    3. Звернутися до Голови Верховної Ради Литвина В.М. щодо необхідності вжиття заходів для продовження мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості, а також недопущення ліквідації, закриття та реорганізації інших навчальних закладів, що сприятиме забезпеченню трудових прав працівників освіти.
    4. Звернутися до Кабінету Міністрів України з приводу необхідності передбачення під час перегляду Державного бюджету України на 2011 рік за підсумками першого кварталу обсягів фінансування галузі, необхідних для реалізації положень Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 926 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» в частині поетапного підвищення розмірів оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників, поширення 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників, а також зменшення розриву між розміром посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною заробітною платою відповідно до положень Генеральної угоди.
    5. Звернутися до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо необхідності призупинення дії наказу Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 «Про затвердження Положення про атестацію педагогічних працівників», завершення процедури атестації педагогічних працівників за раніше встановленими правилами, її удосконалення з урахуванням пропозицій та зауважень галузевої Профспілки.
    6. З метою відстоювання трудових, соціально-економічних прав та інтересів освітян провести масові акції протесту:
    21 березня 2011 року в столиці АР Крим, обласних центрах, м. Севастополі;
    22 березня 2011 року у місті Києві за участю організаційних ланок Профспілки (відповідно до квоти).
    7. Бюро президії ЦК Профспілки забезпечити підготовчу та організаційну роботу для проведення акції протесту у м. Києві.



    Голова Профспілки Г.Ф.Труханов


    Завантажити

    zvern-2-plenum-zbilsh-vidat.doc [123,5 Kb] (cкачиваний: 346)litvinu-moratorij-zakrittya1.doc [121,5 Kb] (cкачиваний: 331)post-plenum-diyi-ck-akciya-rom.doc [116 Kb] (cкачиваний: 345)post-plenum-gu-2011-2015-24.02.doc [133,5 Kb] (cкачиваний: 349)prezidentu-optimizaciya.doc [119 Kb] (cкачиваний: 332)zvern-2-plenum-kolekt-trud-spir.doc [118 Kb] (cкачиваний: 329)

     
    Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України © 2010 - 2024